keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Suomalainen Wikipedia

Wikipedia, kuten myös kaikki muukin sananvapaus on kiisteltyä, mutta yleensä vain silloin, kun sillä on merkitystä. Erityisesti tämä näkyy silloin, kun järjestelmän uskottavuudesta alkaa olla kysymys, ja kun kyse on abstratioiden asemesta jostain todellisesta toimijasta, henkilöstä tai yhteisöstä. Usein on kuitenkin niin, etteivät yhteisöt voi keskustella asioistaan itsensään riippumatta. Tämän vuoksi muodostuu toista näkökantaa edustavia tiedonvälitys- ja joukkotiedonvälityskanavia, jotka edustavat toisenlaista näkemystä tai jopa riippumattomuutta, mitä se sitten merkitseekään.

Suomenkielinen Wikipedia, http://fi.wikipedia.org on saanut rinnalleen sitä parodisoivan humoristisen MediaWiki-alustalle tehdyn julkaisun, jonka nimi on Hikipedia http://hiki.pedia.ws/wiki/Hikipedia/ Kuitenkin ehkä Wikipedian itsensä ja Hikipedian kesken voisi olla jokin välimuoto, millä Wikipediaa voitaisiin ilmiönä arvioida.

Toivottavasti ne, jotka eivät moderoinnilta saa näkemystään esille, voisivat tuoda kantansa esille - vaikka tässä blogissa!

Ei kommentteja: